Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η ΕΔΟΝ δίνει βήμα έκφρασης σε Κύπριους Λαϊκούς δημιουργούς

Η ΕΔΟΝ συνεχίζει στηρίζει τους Κύπριους καλλιτέχνες δίνοντας τους βήμα έκφρασης. Στις 8, 9 και 10 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πύλη Αμμοχώστου. Το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ του καλοκαιριού δίνει βήμα στους Κύπριους λαϊκούς δημιουργούς.

Στις 8 Ιουλίου η Λαϊκή Σκηνή φιλοξενεί τον καταξιωμένο Κύπριο καλλιτέχνη Τζίμη Κωνσταντίνου. Πιστός στο ραντεβού του ο λαϊκός τροβαδούρος μας ταξιδεύει στα όμορφα μονοπάτια του λαϊκού τραγουδιού. Μια πανδαισία λαϊκών χρωμάτων και οργάνων και πάλι μαζί μας για μια πολλά υποσχόμενη βραδιά ξεφαντώματος!

Στις 9 Ιουλίου μια μοναδική περιδιάβαση στο ρεμπέτικο τραγούδι με το μουσικό σχήμα της ΕΔΟΝ Λάρνακας και ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, «Χάρτινο Τσίρκο». Μια απολαυστική βραδιά με τραγούδια από την Σμύρνη, την Αθήνα και τον Πειραιά.

Στις 10 Ιουλίου το κυπριακό λαϊκό σχήμα «Ανατολή» του Ηλία Κουλουμή παρουσιάζει αφιέρωμα με τίτλο «Σαν το παλιό καλό κρασί». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επιλογή λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών. Το σχήμα αποτελούν καταξιωμένοι Κύπριοι μουσικοί.

Στην Λαϊκή Σκηνή εμφανίζονται επίσης ο λαογραφικός όμιλος «Γρηγόρης Ασσιώτης» της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Άσσιας, το χορευτικό σχήμα ΑΕΜ Μουταγιάκας, το χορευτικό σχήμα μεταναστών από την Παλαιστίνη, το χορευτικό σχήμα μεταναστών από τη Σρι Λανκα, ο χορευτικός όμιλος Ερμή Αραδίππου, το χορευτικό σχήμα Πολιτιστικού Ομίλου Αγίας Φύλας, το χορευτικό σχήμα προοδευτικού σωματείου Ποντίων «Πρόσωπο», το δικοινοτικό χορευτικό συγκρότημα «Dance for Peace».

29.06.10