Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η ΕΔΟΝ δίνει βήμα στη νεανική δημιουργία, στη μουσική και στο θέατρο

Το 23Ο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ πλησιάζει και θα αποτελέσει σίγουρα το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς. ΕΔΟΝ και πολιτισμός πάνε μαζί. Στο διαμορφωμένο χώρο της Μπουάτ η ΕΔΟΝ δίνει βήμα στη νεανική δημιουργία, στη μουσική και στο θέατρο. Πρωτοτυπεί και πρωτοπορεί με την προβολή Ντοκιμαντέρ της γνωστής και πολυβραβευμένης σειράς Εξάντας.
Συγκεκριμένα, για όσους έχουν γερή κράση, στο  χώρο του φεστιβάλ από τα μεσάνυχτα  και μετά λειτουργεί η μπουάτ μας που προσφέρει μετά τις συναυλίες συνέχεια στη διασκέδαση με νεανικά ερασιτεχνικά σχήματα μαθητικά και φοιτητικά. Στα πλαίσια της πολιτιστικής μας δράσης, η Μπουάτ παίζει καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέσα από το ποιοτικό καλό τραγούδι, που κάνει στίχους τους αγώνες, τις έγνοιες και τις ανάγκες των λαών, αντιστεκόμαστε στο σάπιο και εμπορευματοποιημένο τραγούδι που παράγει η καπιταλιστική κοινωνία. Θα παρελαύνουν από την Μπουάτ μας, το σχήμα της Προοδευτικής κίνησης φοιτητών Θεσσαλονίκης, το σχήμα της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας, τα μαθητικά συγκροτήματα της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, το σχήμα “Deciver” και “e-legal” από την Πάφο και το μουσικό σχήμα “Faux - Vos”, εκ Λεμεσού ορμώμενο!  
Φεστιβάλ  της ΕΔΟΝ χωρίς θεατρικές παραστάσεις  δεν νοείται αφού αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον ρόλο του θεάτρου στην διαμόρφωση της απαραίτητης κριτικής σκέψης στους ανθρώπους. Δίνουμε βήμα στην Ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία μέσα από τις παραστάσεις δημιουργών μονόπρακτων θεατρικών όπως του Κώστα Μουρσελά αλλά και άλλων. 
Φέτος στο 23ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στο χώρο της Μπουάτ πρωτοτυπούμε παρουσιάζοντας σειρά ντοκιμαντέρ της γνωστής ερευνητικής δημοσιογραφίας Εξάντας. Τα ντοκιμαντέρ αποτελούν μια διαφορετική δημοσιογραφική αποτύπωση της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας κριτικά διάφορα ζητήματα που απασχολούν τη παγκόσμια αλλά και τοπική γνώμη.
30.06.10