Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Διεθνούπολη στο 23ο ΠΦΝΦ

Στην Πύλη Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στις 8-10 Ιουλίου, το 23ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ κάτω από το σύνθημα «Αγώνας για Απελευθέρωση – Ομοσπονδιακή Λύση, η μόνη απάντηση στη Διχοτόμηση – Καταστροφή» όπου θα στεγάζεται το πλούσιο και πολύπλευρο πολιτιστικό και πολιτικό περιεχόμενο της μεγαλύτερης Οργάνωσης νεολαίας.

Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης πολιτείας θα συσταθεί και θα λειτουργήσει η Διεθνούπολη όπου θα φιλοξενήσει αριθμό ξένων αντιπροσωπειών από διάφορα μέρη της υφηλίου όπως η ΠΟΔΝ, οργανώσεις από Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία, Ισπανία, Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Βρετανία, Σενεγάλη, Γεωργία, Ιορδανία, Ιταλία και Βέλγιο. Επίσης, στο χώρο θα φιλοξενηθούν και οργανωμένα σύνολα νέων μεταναστών που υπάρχουν στην Κύπρο. Στον επισκέπτη του Φεστιβάλ θα δίνεται η ευκαιρία για ανάπτυξη συζητήσεων, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης γύρω από διεθνή, περιφερειακά ζητήματα. Ο Διεθνισμός και η Αλληλεγγύη γίνεται πράξη αφού οι ξένες οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στη Διεθνούπολη θα πληροφορούν για τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στη χώρα τους και παράλληλα θα μπορούν να μεταφέρουν τις εμπειρίες και τους αγώνες τους, ενώ από την άλλη δίνεται και σ’ αυτούς η ευκαιρία να γνωρίσουν την κατάσταση στην Κύπρο.

Μέσα στο χώρο της Διεθνούπολης επί της ευκαιρίας του 17ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβρη, στη Νότιο Αφρική, θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία των ΠΦΝΦ όπου αποτελούσαν πάντα βήμα αντίστασης και πάλης στον ιμπεριαλισμό και αναφορά στη συμβολή των αριστερών προοδευτικών οργανώσεων στην πραγματοποίησή τους. Επίσης, θα υπάρχει αφιέρωμα στα 65 χρόνια από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών όπου οι θυσίες και τα εκατομμύρια των νεκρών στο βωμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας έδωσαν τέλος στο χιτλεροφασισμό. Τέλος στον ίδιο χώρο θα γίνει παρουσίαση των 65 χρόνων δράσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο εμπλουτισμένο με φωτογραφικό υλικό.

Στο χώρο θα λειτουργήσει και φέτος το πολύ επιτυχημένο Κουβανέζικο μπαρ όπου θα πωλούνται κοκτέϊλς.