Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση για το Φορέα ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και τη ΦΠΚ Πρωτοπορία



Εμείς συνεχίζουμε από εκεί που δε σταματήσαμε ποτέ. Εσείς;
Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών εκφράζει την «έκπληξη» της, όχι τόσο για το περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης της ΦΠΚ Πρωτοπορίας σχετικά με το ζήτημα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στους εκπαιδευτικούς, αλλά με την αναφορά της σε διαφωνία με την επέκταση του ορίου και υπευθυνότητα! Διερωτόμαστε από πού κι ως πού διαφωνούν, όταν αποτελούν οργανικό κομμάτι του αρχιτέκτονα του συγκεκριμένου μέτρου, του ΔΗΣΥ, κι από πού πηγάζει η υπευθυνότητα τους όταν καμμία σχέση δεν έχουν με το Φορέα κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης κι έχουν λάμψει δια της απουσίας τους από όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που έχει δώσει σύσσωμο το νεολαιίστικο κίνημα. 

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν, για πολλοστή φορά στην ΦΠΚ Πρωτοπορία τα εξής:

• Η Προοδευτική καθοδηγεί από την αρχή τους αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στο αντινεανικό μέτρο της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, την ίδια ώρα που η ΦΠΚ Πρωτοπορία αρνείται πεισματικά, ακόμα και την ένταξη της στο Φορέα κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, στον οποίο συμμετέχουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, η ΠΟΦΕΝ, η ΠΣΕΜ, η Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών, η Προοδευτική Καθηγητών και όλες οι οργανώσεις νεολαίας πλην της ΝΕΔΗΣΥ.

• Η Προοδευτική έχει συμβάλει τα μέγιστα στη μαζικότητα και στον παλμό των κινητοποιήσεων του Φορέα, στέλλοντας μηνύματα αγώνα κι αντίστασης, την ίδια ώρα που ΝΕΔΗΣΥ και Πρωτοπορία παρακολουθούσαν με απάθεια από τον καναπέ τους.

• Ο ΔΗΣΥ, το κόμμα στο οποίο ανήκει οργανικά η ΦΠΚ Πρωτοπορία και με πάθος στηρίζει σε όλες τις βουλευτικές εκλογές, μαζί με την ΟΕΒ και τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, επανέφεραν τη συζήτηση για την επέκταση του ορίου, ενώ βουλευτές του στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, ετσιθελικά παρέπεμψαν την πρόταση νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής, αγνοώντας το δημοψήφισμα των καθηγητών του 2006, τις αντιδράσεις και τους προβληματισμούς σύσσωμου του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος, των αδιόριστων καθηγητών και τις κινητοποιήσεις του Φορέα που εκπροσωπεί πέραν των 120 000 ατόμων. 

• ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ έχουν απορρίψει την αναπομπή του νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποχρεώνοντας τον σε υπογραφή του νομοσχεδίου. Η Πρωτοπορία και το κόμμα της έχει οδηγήσει στην υπογραφή ενός μέτρου που έχει αλυσιδωτές κοινωνικές προεκτάσεις: παγοποιεί τις προσλήψεις στην εκπαίδευση, οδηγεί τη νέα γενιά στην ανεργία και πλήττει την αποδοτικότητα της Δημόσιας Εκπαίδευσης λόγω γήρανσης του εργατικού δυναμικού ενώ ανοίγει τις πόρτες για επέκταση του μέτρου σε άλλους τομείς.

Παρά την καταστροφική στάση της Συναγερμικής Πρωτοπορίας, ο Φορέας με χθεσινή ανακοίνωση του την καλεί έστω και τώρα να συμμετάσχει στη συνέχιση του αγώνα που διεξάγει ολόκληρη η νεολαία για υπεράσπιση των κεκτημένων και των δικαιωμάτων μας και για το μέλλον που μας αξίζει! Για εμάς, η απουσία της Πρωτοπορίας από τους αγώνες μας δεν είναι καθόλου τυχαία και γι΄αυτό βρίσκεται συνειδητά απέναντι από ολόκληρο το νεολαιίστικο κίνημα. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με όλο το νεολαιίστικο κίνημα και τους εργαζόμενους, να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας στη μόρφωση και τη δουλειά!

26.08.10