Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Όλοι οι νέοι στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου


Το Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου καλεί όλους τους νέους και τις νέες της Αμμοχώστου να συμμετάσχουν στην αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010 στη Δερύνεια, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η οποία θα αρχίσει με αντικατοχική πορεία από την πλατεία Αγ. Μοδέστου στη Δερύνεια προς το οδόφραγμα Δερύνειας, στις 8:00μμ.
Καλούμε την  νεολαία της Αμμοχώστου να εκφράσει έντονα και μαζικά την αντίθεσή της στην συνεχιζόμενη κατοχή της πόλης μας από τον τουρκικό στρατό, γεγονός που παραβιάζει όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το δεσμευτικό ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παράλληλα, καλούμε τους νέους να εκφράσουν την καλή θέληση και την αποφασιστικότητά τους, για επίτευξη συμφωνημένης λύσης, αφού οι εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο που συμπίπτει με την προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίτευξη συνολικής, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.
Ως ΕΔΟΝ θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση της επίτευξης συνολικής λύσης. Λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καταγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις Συμφωνίες Κορυφής. Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με την παρούσα κατάσταση, την διχοτόμηση, που είναι η καταστροφή του τόπου και του λαού μας.
Ταυτόχρονα, στέλνουμε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας προς τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους νέους και εκφράζουμε την ετοιμότητά μας να συνεργαστούμε μαζί τους, για το κτίσιμο του κοινού μας μέλλοντος. Η ΕΔΟΝ είχε πάντα ως προμετωπίδα του αντικατοχικού μας αγώνα την επαναπροσέγγιση. Η κουλτούρα της ειρηνικής συμβίωσης και της επαναπροσέγγισης έχει αντικατοχικό χαρακτήρα και συμβάλλει αποφασιστικά στον αγώνα του λαού μας για άρση της κατοχής και της διαίρεσης. 
Τέλος καλούμε τους νέους και τις νέες, που θα παραστούν στις εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου, να παραμείνουν εντός του πλαισίου συνθημάτων που όρισε ο Δήμος Αμμοχώστου και να συμπεριφερθούν με πνεύμα ενότητας και σύμπνοιας που είναι τόσο αναγκαίο ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, ενόψει και των απευθείας συνομιλιών. 

3/8/2010