Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συνάντηση ΠΟΦΕΝ - Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΦΕΝ

Η Γραμματεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Δημήτρη Χριστόφια. Η συνάντηση έγινε σε ένα ζεστό περιβάλλον όπου επικράτησε πολύ φιλικό κλίμα μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και της ηγεσίας του φοιτητικού κινήματος. Ο Πρόεδρος άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το φοιτητικό κίνημα.

Αρχικά ο Πρόεδρος Χριστόφιας προχώρησε σε μια σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι πάντα πρόθυμος να ενημερώσει το λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης, όπως πολύ συχνά κάνει άλλωστε. Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας δίκαιης υπό τις περιστάσεις και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν άμεσα τη σπουδάζουσα νεολαία της Κύπρου όπως το ζήτημα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης. Ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε για τη στήριξη του ως προς τον αγώνα του Φορέα κατά της επέκτασης του ορίου. Δήλωσε επίσης τη στήριξη του στις προσπάθειες της ΠΟΦΕΝ για περαιτέρω αναβάθμιση της Φοιτητικής Ταυτότητας (ναύλα, Συγκοινωνίες, κ.τ.λ). Συζητήθηκε επίσης το θέμα της φοιτητικής χορηγίας και η χορήγηση για πρώτη φορά του πακέτου κρατικής φοιτητικής μέριμνας. Συζητήθηκε η επέκταση και η πιο σωστή κατανομή του πακέτου έτσι ώστε ακόμα περισσότεροι φοιτητές που το έχουν ανάγκη να γίνονται αποδέκτες του. Τέλος, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συζητήθηκε η ανέγερση της Ιατρικής Σχολής, της Σχολής Καλών Τεχνών και της Δραματικής Σχολής. Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα εξομοίωσης πτυχίου που αντιμετωπίζουν πολλοί φοιτητές των ΣΤΕΦ-ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και άλλων σχολών.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι είναι πρώτιστος στόχος του ιδίου και της κυβέρνησης, η αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι οι πόρτες του γραφείου του θα είναι πάντα ανοικτές για να μας δεχτεί, να ακούσει τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας για οποιοδήποτε ζήτημα μας απασχολεί, μέσα σε ένα εποικοδομητικό διάλογο.

29.07.2010