Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πακέτο φοιτητικής μέριμνας με αποκλειστικά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου για το πακέτο φοιτητικής μέριμνας 2010-2011

Η Προοδευτική Κ.Φ. χαιρετίζει την -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- παραχώρηση του πακέτου φοιτητικής μέριμνας με αποκλειστικά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια εκ μέρους της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ κάποιοι επιμένουν σε περικοπές μισθών και δικαιωμάτων το πακέτο φοιτητικής μέριμνας έρχεται να δείξει για ακόμη μια φορά το φιλολαϊκό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης που στέκεται σε κάθε ζήτημα στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι το πακέτο φοιτητικής μέριμνας δόθηκε για πρώτη φορά πέρσι από αυτή τη κυβέρνηση. Με στόχο να βοηθηθούν πρώτα αυτοί που έχουν περισσότερη ανάγκη με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πακέτο που δόθηκε στους φοιτητές. Το πακέτο αγγίζει πάγια φοιτητικά προβλήματα όπως η στέγαση, η σίτιση, τα βιβλία, η αγορά ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού υπολογιστή και η διακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τους φοιτητές εξωτερικού στο πλαίσιο του πακέτου αυτού δίνεται υποτροφία από το ΙΚΥΚ και πάλι αποκλειστικά με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Καλούμε τους φοιτητές όπως και πέρσι έτσι και φέτος να αγκαλιάσουν το πακέτο προχωρώντας έγκαιρα στην υποβολή αιτήσεων. Οι αγώνες που έδωσε το φοιτητικό κίνημα με πρωτεργάτη τη Προοδευτική για την κατάκτηση ενός τέτοιου μέτρου σε συνδυασμό με το φιλολαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης Χριστόφια, όπως ακριβώς και σε άλλα ζητήματα, έφεραν καρπούς. Αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη πρακτική εφαρμογή του μέτρου από τα Πανεπιστήμια την περσινή χρονιά, τα εξετάσαμε και συμμετέχουμε σε διαβουλεύσεις για την επίλυση τους.

Θα στηρίξουμε και φέτος το μέτρο αυτό με όλες μας τις δυνάμεις ενημερώνοντας τον κάθε δικαιούχο. Ευελπιστούμε πως φέτος θα φανούν υπεύθυνες οι δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος, οι οποίες πέρσι αντί να το στηρίξουν το πολεμούσαν.


Γραφείο Τύπου
Προοδευτικής Κ.Φ.
7/9/2010