Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Διαφωνούν με τον εαυτό τους;


Η Πρωτοπορία έλαμψε δια της απουσίας της από όλους τους αγώνες κατά του 63ου
 
 
Την «έκπληξη» της εκφράζει η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, για την προχθεσινή ανακοίνωση της ΦΠΚ Πρωτοπορίας σχετικά με το ζήτημα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στους εκπαιδευτικούς, και ειδικά με την αναφορά σε διαφωνία της Πρωτοπορίας και υπευθυνότητα.
«Διερωτόμαστε από πού κι ως πού διαφωνούν, όταν αποτελούν οργανικό κομμάτι του αρχιτέκτονα του συγκεκριμένου μέτρου, του ΔΗΣΥ, κι από πού πηγάζει η υπευθυνότητα τους όταν καμία σχέση δεν έχουν με το Φορέα κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης κι έχουν λάμψει δια της απουσίας τους από όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που έχει δώσει σύσσωμο το νεολαιίστικο κίνημα», τονίζει η Προοδευτική. 
Υπενθυμίζει παράλληλα στη φοιτητική οργάνωση του ΔΗΣΥ ότι η Προοδευτική καθοδηγεί από την αρχή τους αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στο αντινεανικό μέτρο της επέκτασης του ορίου, την ίδια ώρα που η ΦΠΚ Πρωτοπορία αρνείται πεισματικά, την ένταξη της στο Φορέα, στον οποίο συμμετέχουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Η Προοδευτική υπενθυμίζει επίσης πως ο ΔΗΣΥ, μαζί με την ΟΕΒ και τη «συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ», επανέφεραν τη συζήτηση για την επέκταση του ορίου, ενώ βουλευτές του στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, ετσιθελικά παρέπεμψαν την πρόταση νόμου στην Ολομέλεια, αγνοώντας το δημοψήφισμα των καθηγητών του 2006, τις αντιδράσεις και τους προβληματισμούς σύσσωμου του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος, των αδιόριστων καθηγητών και τις κινητοποιήσεις του Φορέα που εκπροσωπεί πέραν των 120. 000 ατόμων.