Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Προοδευτικής Κ.Φ. για τη διαστρέβλωση της ομιλίας του Προέδρου

Η Προοδευτική Κ.Φ. δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στη χυδαία προσπάθεια που γίνεται από διάφορα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, να παρουσιάσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο – πολύ ως «εθνοπροδότη». Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που παρακολουθούμε την εντατικοποίηση της διαστρέβλωσης και του λαϊκισμού που για καιρό τώρα εμείς λέγαμε πως γίνεται, προς τέρψιν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Η κακόβουλη διαστρέβλωση που γίνεται αυτές τις μέρες, για την ομιλία του Προέδρου στο Brookings Institution, δεν έχει όρια. Ανιστόρητους μας ανεβάζουν, ανόητους μας κατεβάζουν. Ποιοι; Αυτοί που στέγασαν τους πραξικοπηματίες; Αυτοί που θεωρούν ανοησίες πως το δίδυμο έγκλημα που συντελέστηκε στην Κύπρο το 1974 σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε από την ελλαδική Χούντα και την Τουρκία; Αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν πως η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο από μόνη της, χωρίς τη συνενοχή των συνεργατών τους στο ΝΑΤΟ που τότε η ελληνική κυβέρνηση ήταν οι Έλληνες Χουντικοί; Αυτοί που στήνουν ανδριάντες και τιμούν τους ολετήρες του τόπου μας (ΕΟΚΑ Β’) και τον κάθε ντόπιο συνεργάτη της Χούντας στην Κύπρο; Αυτοί που ακόμα και σήμερα θέλουν να μας εντάξουν στο ΝΑΤΟ και τα παρακλάδια του, λες και δεν ξέρει ο κυπριακός λαός ποιος είναι ο ένοχος για την τραγωδία της Κύπρου; Η΄ μήπως αυτοί που υποθάλπουν ακόμα και σήμερα τον εθνικισμό – σοβινισμό στις τάξεις τους, με όλους τους κινδύνους που μπορεί αυτό να έχει για τον τόπο μας;

Ε λοιπόν, η νεολαία του τόπου δηλώνει παρόν! Δεν πρόκειται να μασήσουμε το κουτόχορτο που μας πουλάτε. Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών δεν πρόκειται να πάψει να υπενθυμίζει φορτικά πως ο εχθρός του λαού μας ήταν και είναι ο ιμπεριαλισμός. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θα φέρει την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Πρόεδρο στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει για δίκαιη λύση του Κυπριακού. Θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε το μέτωπο της επαναπροσέγγισης με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους ενάντια στην κατοχή και για τερματισμό του εποικισμού.

Να υπενθυμίσουμε και κάτι προς όλους τους κακόβουλους διαστρεβλωτές. Η Αριστερά στην Κύπρο πάντοτε τιμούσε και θα τιμά την Ελλάδα. Τιμούμε την Ελλάδα της Εθνικής Αντίστασης κατά των Ναζί, την Ελλάδα του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα, την Ελλάδα του Ρίτσου, του Μπελογιάννη, του Μάνου Λοΐζου και χιλιάδων άλλων που έδωσαν και δίνουν τη ζωή τους για την κοινωνική πρόοδο και τη δημοκρατία! Αφήνουμε στην κρίση του λαού μας, ποιος τιμά την Ελλάδα του δικτάτορα Μεταξά, την Ελλάδα του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα της Χούντας, την Ελλάδα της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία (1999) και αλλού, την Ελλάδα της οπισθοδρόμησης, της συντήρησης και του συμβιβασμού.

Τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα έχουμε να δηλώσουμε: Φοιτητές, νεολαία και εργαζόμενος λαός, δεν μπορεί πλέον να αφήνουμε όλους αυτούς που βάζουν τις προσωπικές ατζέντες πάνω από το μέλλον μας, να προκαλούν τα πατριωτικά αισθήματα του λαού μας. Όλοι μαζί, θα δώσουμε ηχηρές απαντήσεις μέσα από τους αγώνες που έρχονται… Θα νικήσουμε!