Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ Κ.Φ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΚΥΠ 12.10.2010



Για ακόμη μια φορά συναντήσαμε ως φοιτητικό κίνημα του Πανεπιστημίου Κύπρου την πλήρη αδιαφορία των πρυτανικών αρχών για τα πραγματικά φοιτητικά προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η στάση αυτή των πρυτανικών αρχών μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού η αδιαφορία τους επικροτείται εδώ και χρόνια από την ηγεσία της ΦΠΚ Πρωτοπορίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη γενική συνέλευση της ΦΕΠΑΝ το Μάρτη του 2010, οι πρυτανικές αρχές δεσμεύτηκαν ενώπιον του σώματος για την υλοποίηση μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου μιας σειράς από ανυλοποίητες υποσχέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση το Δ.Σ της ΦΕΠΑΝ δεσμευόταν να προχωρήσει σε δυναμικότερες ενέργειες προωθώντας με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα μας.
Β’ ΦΑΣΗ ΕΣΤΙΩΝ
Β ‘ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ –ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Αποτελούν μόνο μερικές από τις ανυλοποίητες υποσχέσεις της συγκεκριμένης πρυτανείας εδώ και χρόνια για τις οποίες έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις, πάμπολλες ανταλλαγές επιστολών και γραπτές δεσμεύσεις των πρυτανικών αρχών χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη. Ενώ σε πρόσφατη συνεδρία του Δ.Σ της ΦΕΠΑΝ αποφασίστηκε πλειοψηφικά να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Πρυτανείας, στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Πέμπτης η ΦΠΚ Πρωτοπορία με μια ευκαιριακή πλειοψηφία ακύρωσε την εν λόγω απόφαση.

Η επιλογή της κινητοποίησης είναι η πιο δυναμική έκφραση των αιτημάτων μας, αφού ξεκαθαρίζουμε πως τα περιθώρια του διαλόγου με τις πρυτανικές αρχές έχουν εξαντληθεί. Γι αυτό, με πρωτοβουλία της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών και τη συμμετοχή της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση, του ΔΚΦ Αγώνα και της ΑΦΕ, προχωρούμε σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Πρυτανείας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 στις 10:00 η ώρα το πρωί. Μοναδική απούσα από την κινητοποίηση είναι η ΦΠΚ Πρωτοπορία που για ακόμη μια φορά σε πλήρη σύμπλευση με την πρυτανεία, δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.

Το φοιτητικό κίνημα σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσει στο ξεπούλημα των πάγιων φοιτητικών διεκδικήσεων προς τέρψιν μικροπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων ορισμένων. Για το φοιτητικό κίνημα συνεχίζουν να αποτελούν προτεραιότητα η ανέγερση της Β’ΦΑΣΗΣ των Φοιτητικών Εστιών, η λειτουργία του Συνεργατικού Φοιτητικού Βιβλιοπωλείου, η εφαρμογή της Β’ Εξεταστικής ή Επαναληπτικές Εξετάσεις, η ανέγερση της Πολυτεχνικής Σχολής, το σπάσιμο των αλυσίδων μαθημάτων, η αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης, οι χώροι στάθμευσης.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη σύνδεση της δημόσιας εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς. Οι αρχές του Πανεπιστημίου βάλθηκαν να υλοποιήσουν τις προσταγές της Μπολόνια εκποιώντας από τη μια τη δημόσια περιουσία του πανεπιστημίου σε ιδιωτικές εταιρίες και συνδέοντας από την άλλη, το περιεχόμενο των σπουδών και την έρευνα με τις ανάγκες των κερδών των επιχειρήσεων.

Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να σταθούμε τροχοπέδη σε όσες φωνές επιθυμούν την καταστρατήγηση των φοιτητικών δικαιωμάτων. Θα βρεθούμε απέναντι σε όσους θέλουν να υποβαθμίσουν το ρόλο των φοιτητών, σε όσους θέλουν να εκφυλίσουν το φοιτητικό κίνημα. Σε όσους δεν ήθελαν τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε όσους ήθελαν και θέλουν να μετατρέψουν το Πανεπιστήμιο σε χώρο ικανοποίησης των προσωπικών ή μικροπολιτικών τους σκοπιμοτήτων.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.