Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση για τη νέα φασιστική επίθεση που δεχτήκαμε στην Αθήνα

17 Οκτωβρίου 2010 και δυστυχώς ο εθνικισμός – σοβινισμός κτυπά ξανά μέσα στο φοιτητικό κίνημα. Κατά τις πρωινές ώρες, μέλη του Μετώπου Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου (Μ.Α.Β.Η) σε συνεργασία με το παράρτημα τους Δράσις – ΚΕΣ επιτέθηκαν μέσα στο οίκημα της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών στην Αθήνα βάφοντας με σπρέι στους τοίχους συνθήματα που είναι διπλά γραμμένα στα πιο μαύρα κατάστιχα της ιστορίας του τόπου μας: «ΈΝΩΣΙΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» καθώς και τις δύο οργανώσεις στις οποίες ανήκουν τα εν λόγω φασιστικά στοιχεία – Δράσις-ΚΕΣ και Μ.Α.Β.Η.

Με τον πλέον θρασύδειλο τρόπο, κατέβηκαν τα σκαλιά του οικήματος, κάνοντας ζημιά στην περιουσία της Προοδευτικής βεβηλώνοντας φωτογραφίες και αφίσες από τους αγώνες του φοιτητικού και του Λαϊκού κινήματος καθώς και το σύμβολο της επαναπροσέγγισης «Μισιαούλη και Καβάζογλου».

Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό φοιτητή να τους καταδικάσει. Ο φασισμός δεν έχει θέση σε τούτο τον τόπο. Δεν έχει θέση στη νεολαία, ούτε σε ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό! 

Ο Λαός μας έχει ήδη υποφέρει αρκετά από τις πράξεις των πολιτικών τους πατεράδων.. η ιστορία μας έχει βαφτεί με το αίμα των ανθρώπων που αντιστάθηκαν σε κάθε τι εθνικιστικό και σοβινιστικό για να πάψουν να δρουν ανενόχλητοι σε τούτο τον τόπο.

Τώρα είναι η σειρά της δικής μας γενιάς να τους απομονώσουμε! Είναι η ώρα που πρέπει οι πολιτικοί απόγονοι του ΕΟΚΑβίτικου και του Χουντικού φασισμού να μπουν στη γωνιά. Καθίσταται διπλά σημαντικός ο ρόλος που έχει να διαδραματίσει η νεολαία της Κύπρου και η ευθύνη της απέναντι στο ίδιο το μέλλον του τόπου μας. 

Μαζί με την Προοδευτική και ολόκληρο το Λαϊκό Κίνημα να συστρατευθεί ο κάθε νέος και νέα που αντιλαμβάνεται ότι μόνο έτσι θα δοθεί ένα τέλος σε όλα αυτά που προκάλεσαν τόσα δεινά στην πατρίδα μας και δυστυχώς προσπαθούν να επαναλάβουν την ιστορία.