Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



          Η ΠΕΟΜ μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα τον μαθητικών εκλογών επιθυμεί να τοποθετηθεί και δημόσια για το θέμα.  Κάθε χρόνο η ΠΕΟΜ τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της  αγωνίζονται για διασφάλιση των δημοκρατικών διαδικασιών στις μαθητικές εκλογές για ανάδειξη των Συμβουλίων Τάξεων, των Κεντρικών Μαθητικών Συμβουλίων, των Επαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών και τις Παγκύπρια Συντονιστικής Επιτροπής. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σχολείων κάθε χρόνο, που χρειάστηκε να υποβάλουμε ενστάσεις και μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μέσω Διευθύνσεων σχολείων και του ίδιου του Υπουργείου διασφαλίσαμε ότι θα γίνονταν οι σωστές διαδικασίες ή θα διορθώνονταν τυχόν λάθη ή παραλήψεις.
Ήταν η ΠΕΟΜ που πρωτοστάτησε μέσα από τα χρόνια τόσο για εκσυγχρονισμό των κανονισμών όσο και για πρόσθεση συγκεκριμένων σημείων που θα διασφαλίζουν στο μέτρο του δυνατού τόσο το αδιάβλητο όσο και την δυνατότητα ενστάσεων σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες από μέρους των μαθητών. Για αυτό ας πάψουν οι διάφοροι κύκλοι να κατηγορούν την ΠΕΟΜ για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από κανένα και ειδικά από αυτούς που στο βωμό των δικών τους συμφερόντων  θυσιάζουν τα πάντα.
Αναφορικά με το Λύκειο Λιβαδιών οφείλουμε να αναφέρουμε ότι και με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση στο μαθητόκοσμο του σχολείου αντίθετα η ενημέρωση που έχουμε φέρει όλους να έχουν αποδεχτεί το αποτέλεσμα και να μην είχαν το οποιοδήποτε πρόβλημα στην διαδικασία. Δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε μετά το σχολείου στα ενδότερα των μηχανισμών οποιασδήποτε άλλη οργάνωσης.
Παραπέρα δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα κάποια σημαντικά σημεία:
  • Τελικά τόσο η ΝΕΔΗΣΥ όσο και η ΜΑΚΙ παραδέχονται ότι διεκδικούν τις μαθητικές εκλογές και έχουν στόχο να έχουν παρέμβαση στις ΕΣΕΜ και ΠΣΕΜ. Επειδή μέχρι σήμερα περιορίζονται στο να κατηγορούν την ΠΕΟΜ ότι διεκδικεί τις εκλογές κάτι το οποίο δεν κρύψαμε ποτέ.
  • Πού ήταν η ΜΑΚΙ, η ΝΕΔΗΣΥ και ο ΔΗΣΥ όταν τόσο χρόνια προέκυπταν προβλήματα στις διαδικασίες, όταν γίνονταν προπηλακισμοί μαθητών, όταν δεν τηρούνταν οι διαδικασίες, όταν φέτος μαθητές χρειάστηκε να φύγουν με συνοδεία από το σχολείο, όταν μετά από εκλογές σχολείο μόλις πριν λίγες μέρες μέλη τους μαζί με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από επαρχιακά γραφεία της ΕΔΟΝ βρίζοντας απερίγραπτα και απειλώντας; Εκτός και αν καμιά από τις περιπτώσεις δεν τους επηρέαζε.
  • Πού ήταν όταν με μπροστάρηδες τους ΠΕΟΜίτες η ΠΣΕΜ αγωνιζόταν για εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση των κανονισμών με πρόνοιες τέτοιες που ολόκληρο των έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας θα τον είχαν μαθητές και όλοι θα είχαν το δικαίωμα ενστάσεων;
  • Πως γίνεται ο κ. Τορναρίτης εδώ και τόσο χρόνια να κατηγορεί άλλους για προσπάθειες κομματικοποίησης και τώρα να είναι ο πρώτος που προχωρεί σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια πυροδότησης του κλίματος, καλλιέργειας αντιπαράθεσης αλλά και πολιτικής εκμετάλλευσης αφού αντί να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς διαδικασίες η πρώτη τους έννοια ήταν η δημοσιότητα και η κομματική εκμετάλλευση .
  • Εδώ και χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να κατηγορούν την ΕΔΟΝ και την ΠΕΟΜ ότι διεκδικεί της μαθητικές εκλογές και να δαιμονοποιούν την θέση μας για Ελεύθερο Μαθητικό Συνδικαλισμό συγκρίνοντας τον με κομματικά τραπεζάκια κτλ. Αυτοί όμως είναι εκείνοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα τις εκλογές.

Κλείνοντας η ΠΕΟΜ καλεί τους πάντες να αναλογιστούν τον ρόλο που έχουν να επιτελέσουν τόσο στο κλίμα που καλλιεργείται όσο και στην διαμόρφωση συνειδήσεων μέσα από τέτοιες συμπεριφορές. Παράλληλα δεσμεύεται να  παραμείνει στην πρωτοπορία των αγώνων για ένα Μαθητικό Κίνημα Ενωμένο Μαζικό Διεκδικητικό που να αγωνίζεται για το καλό του τόπου και του λαού μας.