Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ!

Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες του εθνικισμού - σοβινισμού αλλά και της υπόσκαψης του Δευτεροβάθμιου Οργάνου των φοιτητών, την ΠΟΦΕΝ, από τη συναγερμική παράταξη ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Κομοτηνής. Μέσω της Φοιτητικής Ένωσης (ΦΕΚΚΟΜ) σε συνεδρία του Δ.Σ. έσπασαν το συμφωνημένο πλαίσιο συνθημάτων της ΠΟΦΕΝ για την αντικατοχική πορεία καταδίκης του Ψευδοκράτους, που δημοκρατικά ψηφίζεται, καταθέτοντας στην πρότασή τους το σύνθημα «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Χθες, 15 Νοεμβρίου, μέρα καταδίκης του Ψευδοκράτους, στην καθιερωμένη πορεία, η Προοδευτική έδωσε δυναμικά το παρόν της, φωνάζοντας στους δρόμους της Κομοτηνής συνθήματα όπως: «Η Κύπρος ανήκει στο λαό της» «Κύπρος ενωμένη ομοσπονδιακή» και «Ανεξαρτησία Λευτεριά Δημοκρατία».

Βέβαια, η Προοδευτική Κ.Κ.Φ δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στην οργανωμένη παρουσία ακροδεξιών και εθνικιστών στην αντικατοχική πορεία του συλλόγου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Ελλάς - Ελλάς σκέπασε κι εμάς», «Ελλάδα – Κύπρος Ένωσις». Η στάση που κράτησε η παράταξη της Πρωτοπορίας, η οποία με το σύνθημα «Η Κύπρος είναι ελληνική», ενθάρρυνε τους κάθε λογής εθνικιστές, πρέπει να προβληματίσει τον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο φοιτητή. Η παρουσία νεοφασιστικών στοιχείων σε μια τέτοια κινητοποίηση, ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους και ενάντια στην κατοχή, ήταν ότι πιο αποτροπιαστικό μπορούσε να συμβεί. Ο εθνικισμός δεν έχει θέση στο φοιτητικό κίνημα και πόσο μάλλον σε μια τέτοια πορεία.

Εμείς παλεύουμε για μια δημοκρατική ΦΕΚΚΟΜ, που θα πάψει να μεταμορφώνεται σε άμβωνα του εθνικισμού, όποτε η Πρωτοπορία το αποφασίζει. Αγωνιζόμαστε για μια ΦΕΚΚΟΜ που θα στέλνει με τη δράση της μηνύματα αδελφοσύνης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των δύο κοινοτήτων, Ε/κ και Τ/κ.

Ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΦ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ που με τη στάση της εμποτίζει με το δηλητήριο του εθνικισμού και του σοβινισμού το πρωτοβάθμιο όργανο των Κυπρίων φοιτητών της Κομοτηνής ,σε μια περίοδο όπου ο ίδιος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, βρίσκεται σε απευθείας διαπραγματεύσεις για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Σε μία περίοδο όπου το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση, είναι απαραίτητη η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, γι’ αυτό κι απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς φοιτητές να συσπειρωθούμε γύρω από την Προοδευτική και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας. Παράλληλα είναι καθήκον όλων εμάς που θέλουμε μια ομόσπονδη επανενωμένη πατρίδα, χωρίς στρατούς και εγγυήσεις, ν’ απομονώσουμε τον εθνικισμό σοβινισμό που εγκλημάτησε σε βάρος του τόπου μας.

Η Προοδευτική, θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα για απελευθέρωση κι επανένωση της πατρίδας μας. Μέχρι να ξημερώσει η μέρα που τα ιδεολογήματα που οδήγησαν στο δίδυμο έγκλημα του 1974 θα σαπίζουν στα μπουντρούμια της ιστορίας. Μέχρι τη μέρα που η Κύπρος μας θα γίνει μάνα για όλα τα παιδιά της!


16/11/2010