Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΟΥΤΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΤO





Η Προοδευτική Κ.Φ, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες γύρω από το στρατιωτικό οργανισμό της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το ΝΑΤΟ, εκφράζει για άλλη μια φορά την κάθετη διαφωνία της με την οποιαδήποτε προσπάθεια ή συζήτηση για ένταξη της πατρίδας μας στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Ο λαός μας, αλλά και πολλοί άλλοι λαοί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, έζησαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΝΑΤΟ, τι σημαίνει ιμπεριαλισμός.

Το ΝΑΤΟ, αποτελεί το στρατιωτικό εκτελεστικό μηχανισμό του καπιταλισμού, που με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και πιο βάρβαρος και βίαιος για τους λαούς και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, αφού βρίσκεται στο ανώτατο στάδιο ανάπτυξης του, τον ιμπεριαλισμό.

Τον ιμπεριαλισμό η Κύπρος και ο λαός μας τον έζησε στο πετσί του ιδιαίτερα το 1974 με το προδοτικό πραξικόπημα της ΝΑΤΟκινούμενης Χούντας των Αθηνών και την βάρβαρη τουρκική εισβολή, που και αυτή είχε τις ευλογίες του ΝΑΤΟ. Πέραν των όσων διαδραματίστηκαν στη δική μας πατρίδα, της ίδιας πολιτικής θύματα είναι κι άλλοι λαοί, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Λιβάνου, της Ελλάδας, της Παλαιστίνης, της Κούβας, του Περσικού Κόλπου αλλά και πολλών άλλων χωρών.

Ως Προοδευτική θα καταγγέλουμε κάθε φορά όλους αυτούς και ιδιαίτερα τον ΔΗΣΥ, που προσπαθούν να δώσουν συγχωροχάρτι στους ΝΑΤΟϊκούς και να τους προσφέρουν γη και ύδωρ διαγράφοντας τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ κατά του λαού μας. Ποιος τελικά εκτός από την Πρωτοπορία αλλά και το κόμμα της το ΔΗΣΥ, διακατέχεται από ιδεοληψίες αφού σε πρόσφατη της ανακοίνωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η Πρωτοπορία κατακρίνει όσους ακολουθούν αντί- ΝΑΤΟϊκή πολιτική στη χώρα μας και εξυμνεί το ΝΑΤΟ και το ΣγΕ για την πολύτιμη «προσφορά» τους στον κόσμο;

Το Κυπριακό πρόβλημα, γέννημα θρέμμα του ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού, συνεχίζεται. Ο λαός μας δεν ξεχνά και δεν πρόκειται να ξεχάσει τους ένοχους για την προσφυγιά, τους σκοτωμούς και την κατοχή της πατρίδας μας, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι.

Ως Αριστερά για άλλη μια φορά, μέσα από τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα για ένταξη της πατρίδας μας στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη νιώθουμε δικαιωμένοι για τη συνέπεια και την ειλικρίνεια μας. Εμείς, δεν διακατεχόμαστε από κοντή μνήμη και δεν ξεχνούμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις εδώ και δυο χρόνια σκίζουν τα ιμάτια τους σε παράθυρα τηλεοράσεων και ραδιοσταθμών ότι ο ΣγΕ δεν είναι προθάλαμος του ΝΑΤΟ, κάτι το όποιο αναιρούν όλοι σήμερα.

Ως Αριστερά από την πρώτη στιγμή φροντίσαμε να ενημερώσουμε το λαό ότι πίσω από τον τίτλο του «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη» κρύβεται ο πιο αιμοσταγής οργανισμός της ανθρωπότητας, το ΝΑΤΟ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχθούμε ποτέ την ένταξη της πατρίδας μας στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Αντίθετα επιδιώκαμε και επιδιώκουμε και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, τη διάλυση του ΝΑΤΟ και των παρακλαδιών του.

Τελειώνοντας, αναφέρουμε ότι Διοικητής του «Pfp Training Center» του ΣγΕ είναι ο Τούρκος Συνταγματάρχης Colonel Levent VEZİR κάτι το οποίο επιμελώς αποκρύβεται από την κοινή γνώμη. Επισημαίνουμε επίσης ότι προηγούμενοι διοικητές του «PfP Training Center» θήτευαν και στον κατοχικό στρατό της Τουρκίας στην Κύπρο όπως για παράδειγμα ο.Τούρκος συνταγματάρχης Selami ÖZÇOBAN με ευθύνη την κατασκοπεία.

23.11.2010