Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, θέλει να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές των ΗΠΑ και του Ισραήλ. 

Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1977 με σκοπό το Παλαιστινιακό πρόβλημα να αποκτήσει διεθνή ανταπόκριση. Η 29η Νοεμβρίου επιλέχθηκε ως ημερομηνία επειδή το 1947 η Γ.Σ. του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός «Ιουδαϊκού» και ενός «Αραβικού», με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, που θα υπόκειτο σε ειδικό καθεστώς.

Η κατάσταση στην Παλαιστίνη παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Η πολιτική της Ισραηλινής κυβέρνησης οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο αίματος, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απομακρύνει την πιθανότητα επίτευξης λύσης. Η πολιτική αυτή θυματοποιεί ακόμα και τον Ισραηλινό λαό, αφού ο συνεχιζόμενος πόλεμος κατά των Παλαιστινίων δημιουργεί ανασφάλεια, οικονομική ανέχεια αλλά και στέρηση δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

Ο Κυπριακός Λαός ως θύμα εισβολής και κατοχής που αγωνίζεται εδώ και 36 χρόνια για να απαλλαγεί από την τουρκική κατοχή γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει ιμπεριαλισμός. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα όποια σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, που στόχο έχουν να ελέγξουν την περιοχή, προς εξυπηρέτηση των δικών τους ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και καλεί τους λαούς της περιοχής να σταθούν εμπόδιο στα παράνομα σχέδιά τους.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει καθοριστικά ώστε το συντομότερο δυνατόν να επαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία που να έχει σαν στόχο την λύση δύο κρατών. Μια λύση η οποία να στηρίζεται στην εφαρμογή των ψηφισμάτων 242, 338, 194, και 425 του ΟΗΕ, τα οποία προνοούν την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από όλα τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, τα υψώματα Γκολάν και τα υπόλοιπα Αραβικά εδάφη που τελούν υπό κατοχή από το 1967, στην αναγνώριση των νόμιμων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο μόνος δρόμος για να οικοδομηθεί ένα ειρηνικό μέλλον σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή είναι ο ασταμάτητος αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Ως ΕΔΟΝ δηλώνουμε γι ακόμα μια φορά ότι δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο! 

Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!

29/11/10