Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το φοιτητικό κίνημα έγραψε ιστορία

Χθες 24 Νοεμβρίου 2010 το Φοιτητικό Κίνημα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου έγραψε ιστορία. Εκατοντάδες φοιτητές έδωσαν μαζικά το παρών τους στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου απαντώντας σε όσους εδώ και καιρό προσπαθούν να εμποδίσουν την προσπάθεια για ενωμένο Φοιτητικό Κίνημα στο Πανεπιστήμιο μας.
Η προσπάθεια για την ίδρυση της Φοιτητικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου χρονολογείται. Η Προοδευτική όλο αυτό το διάστημα έδινε μάχες για την ίδρυση της ΦΕΕΠΑΚ κόντρα στο κατεστημένο που επικρατούσε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και στην αντίδραση. Τώρα οι αγώνες μας αυτοί επιτέλους δικαιώνονται με τον πιο ηχηρό τρόπο. Με μπροστάρη την Προοδευτική, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση της ΦΕΕΠΑΚ κατάφερε αυτό που κάποιοι ήθελαν να εμποδίσουν: Η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα το καταστατικό για Ίδρυση της ΦΕΕΠΑΚ το οποίο διέπεται από τις αρχές και τους σκοπούς της ΠΟΦΕΝ και πρόκειται να υποβάλει αίτηση για ένταξη σε αυτή.
Η μαζική παρουσία των φοιτητών έδωσε ηχηρή απάντηση και στις αρχές του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές με την έγκριση του ψηφίσματος της Προοδευτικής για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια η ΦΕΕΠΑΚ μπαίνει μπροστά στους αγώνες των φοιτητών ενάντια στην εκμετάλλευση τους και στην αισχροκέρδεια. 
Για την Προοδευτική η διεκδίκηση, η οργανωμένη πάλη και η δημοκρατία αποτελούν αρχές βγαλμένες μέσα από τα 36 χρόνια ιστορίας μας. Είναι γι’ αυτό που, στην αντίληψη μας, αποτελεί νίκη, η ίδρυση της ΦΕΕΠΑΚ, όχι μόνο για τους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αλλά για ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα. Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι η Προοδευτική θα είναι άγρυπνος φρουρός του Φοιτητικού Κινήματος και θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα του απέναντι σε όποιον τα επιβουλεύεται.
Παράλληλα δεν μπορεί να μην μας λυπεί το γεγονός ότι η ΦΠΚ Πρωτοπορία, αν και συμμετείχε στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας, απουσίαζε από την Ιδρυτική Συνέλευση και δεν πλήρωσε της δύο θέσεις που η Συνέλευση αποφάσισε πως αναλογούν σε κάθε παράταξη στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που εξελέγη κατά τη χθεσινή διαδικασία. Καλούμε ακόμη και τώρα τη ΦΠΚ Πρωτοπορία, εάν πραγματικά ενδιαφέρεται για τα στοιχειώδη δικαιώματα των φοιτητών, δηλαδή το δικαίωμα στην οργάνωση και το φοιτητικό συνδικαλισμό, να πληρώσει τις δύο κενές θέσεις που της αναλογούν και να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.