Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

23ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ: Δίνουμε Βήμα σε Καταξιωμένους Κύπριους Καλλιτέχνες Δημιουργοί που φιλοξενούνται στην Κεντρική Εξέδρα

Τα φεστιβάλ της  ΕΔΟΝ αποτελούν την κορυφαία στιγμή στην πολιτιστική δράση της  οργάνωσής μας και ίσως της Κύπρου ευρύτερα. Ο θεσμός των φεστιβάλ είναι γεννημένος πρώτιστα από την ανάγκη προσφοράς πολιτισμού στο λαό αλλά και από την ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης των  Κυπρίων δημιουργών.  
Στις 8 Ιουλίου  φιλοξενείται το «Αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι» με το μουσικό σχήμα «Μόνο γι’ απόψε» που αποτελούν οι καταξιωμένοι κύπριοι μουσικοί Αντρέας Πρωτοπαπάς, Θεόδουλος Βακανάς, Μιχάλης Καρακατσάνης, Ρόδος Παναγιώτου, Αντρέας Ροδοσθένους και  Χρίστος Τυλισσανάκης. Τραγούδια που αποτελούν γνήσια τέκνα των καιρών, που ταυτίζονται με τις αγωνίες και τα όνειρα των ανθρώπων… τραγούδια που ξεπερνούν τα όρια της παρέας και γίνονται φορείς κοινωνικών ανησυχιών θα ανοίξουν το 23ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στέλλοντας μηνύματα αντίστασης και πάλης.
Ακολουθεί στις 9 Ιουλίου «100 χρόνια Νίκος Καββαδίας», ένα μοναδικό  αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή, με την εξαίρετη φωνή του Δημήτρη Μακρή που πλαισιώνουν καταξιωμένοι κύπριοι μουσικοί. 
Στις 10 Ιουλίου  φιλοξενείται ο καταξιωμένος Δημήτρης Φανής με αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο συμπατριώτη μας Μάριο Τόκα. Τραγούδια που εκφράζουν την έντονη κοινωνική ευαισθησία του συνθέτη τους και αποτελούν σύμβολο στον αγώνα μας για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο.     
Στις 8 , 9 και 10 του Ιούλη συναντιούνται στην πύλη Αμμοχώστου φωνές και μουσικές σε ένα πολύχρωμο πανηγύρι δημιουργίας, έκφρασης, συμφιλίωσης, αντίστασης. Να είμαστε όλοι εκεί!