Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση καταδίκης της 36ης επετείου της τουρκικής εισβολής


Η Προοδευτική  Κ.Φ. καταδικάζει την συνεχιζόμενη κατοχή στην πατρίδα μας από την  Τουρκία και τιμά ταυτόχρονα όλους τους πεσόντες κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Συμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα, που ο τουρκικός ιμπεριαλισμός σε πλήρη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του εξαπέλυσε τα φονικά του στρατεύματα εναντίον της Κύπρου, ολοκληρώνοντας το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής. Η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων με ξεκάθαρο στόχο τη διχοτόμηση του νησιού και του κυπριακού λαού επιτεύχθηκε στο ακέραιο, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες πρόσφυγες, νεκρούς, αγνοούμενους και την κατοχή του 37% περίπου της πατρίδας μας από τον τούρκικό ζυγό.  
Η κυπριακή νεολαία σήμερα οφείλει και πρέπει να αντισταθεί στα τετελεσμένα της εισβολής κρατώντας ψηλά τα λάβαρα του αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Μια λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή  καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.  
Τέτοιες μέρες  που η θύμηση της οδύνης, της  φρίκης και του πόνου χαράσσονται  ανεξίτηλα στις καρδιές μας εναπόκειται  σε εμάς να αγωνιστούμε για την  τελική δικαίωση. Καλούμε τους νέους και τις νέες του τόπου, τούτες τις δύσκολες μέρες να μαζικοποιήσουν τον αγώνα κατά του εθνικισμού και του σοβινισμού και στις δύο κοινότητες. Όλοι μαζί να ορθώσουμε το ανάστημα μας σχηματίζοντας ένα ατσαλένιο μέτωπο ενάντια σε ιδεολογήματα που στο παρελθόν οδήγησαν τον τόπο μας στην καταστροφή. Ο πατριωτισμός δεν μετριέται μέσα από εθνικιστικές κορώνες και εθνικιστικούς λόγους, παρά μόνο μέσα από τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. 
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη συνεχιζόμενη αδιαφορία της παράταξης του ΔΗΣΥ για τις μαύρες επετείους. Η ΦΠΚ Πρωτοπορία και η ΝΕΔΗΣΥ, απουσίασαν παντελώς από την κατάθεση στεφάνων τόσο προς τιμή των πεσόντων αντιστασιακών κατά τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, όσο και προς τιμή των πεσόντων της εισβολής. Τούτες τις μέρες αποτελεί καθήκον μας να τιμούμε όσους έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα οι φοιτητές του ΔΗΣΥ επιλέγουν να απομονώνονται σε δικές τους ξεχωριστές εκδηλώσεις, παρά να συμμετέχουν στις επίσημες εκδηλώσεις καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ενότητα και η μαζικοποίηση του αγώνα μας πρέπει να αποτελεί στόχο για όλους μας. Όλοι μαζί, είναι που θα αποσείσουμε τα οδοφράγματα και θα καταστήσουμε τον κυπριακό λαό αφέντη στον τόπο του.  
Η Προοδευτική  Κ.Φ. θα συνεχίσει να αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του αντικατοχικού μας αγώνα. Ως εκ τούτου καλούμε τον κάθε νέο και νέα, να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα που διεξάγουμε για λύση και επανένωση. 
20/7/2010