Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ "ηρωoποιεί" πραξικοπηματίες!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΑΚΕΛ καταδικάζει  με τον πιο έντονο τρόπο την  ενέργεια του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αναστασιάδη και του πρώην  προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κληρίδη να παραστούν σε εκδηλώσεις τιμής στον Άγιο Θεράποντα Λεμεσού  για να αποκαλύψουν ανδριάντα καταδρομέα που έλαβε μέρος στην επίθεση κατά του Προεδρικού Μεγάρου και κατά της Δημοκρατίας την 15η Ιουλίου 1974. Πρόκειται για ακόμη μια ενέργεια ενσυνείδητης προσπάθειας παραχάραξης της ιστορίας και αποενοχοποίησης του προδοτικού πραξικοπήματος.
Μέχρι σήμερα η ηγεσία του ΔΗΣΥ και άλλοι, επικαλούμενοι ανθρωπιστικούς λόγους, παρίσταντο στα μνημόσυνα εκείνων που έστρεψαν τα όπλα κατά της Δημοκρατίας. Σήμερα κορυφώνουν την πρόκληση προσπαθώντας να «ηρωοποιήσουν» πραξικοπηματίες ανεγείροντας μνημεία τιμής. Την ίδια ώρα μάλιστα που γίνονται τα μνημόσυνα των ηρώων της Δημοκρατίας και της Αντίστασης, οι οποίοι πολέμησαν κατά του τουρκοφόρου πραξικοπήματος και επίκεινται τα μνημόσυνα των πεσόντων της εισβολής.
Ως ΑΚΕΛ καταγγέλλουμε  την προκλητική για το λαό μας  ενέργεια της ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν για αυτή τη βάναυση πρόκληση. Ο Πενταδάκτυλος και οι μαυροφορημένες μάνες είναι τα καλύτερα «μνημεία» για να μας θυμίζουν καθημερινά τα αποτελέσματα των ενεργειών όσων προσπάθησαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία.  


13.7.2010