Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Tα στέκια του 23ου ΠΦΝΦ της ΕΔΟΝ - Μαθητικό, Φοιτητικό, Νέων Εργαζομένων



logo 23ou PFNF.jpg

 

Τα στέκια του 23ου ΠΦΝΦ της ΕΔΟΝ - Μαθητικό, Φοιτητικό, Νέων Εργαζομένων

Μαθητικό στέκι
Το 23ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ αποτελεί ένα τα κορυφαία γεγονότα του φετινού καλοκαιριού. Αποτελεί το μεγαλύτερο νεανικό συναπάντημα αγώνα, αντίστασης και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ είναι το μαθητικό στέκι, το στέκι της ΠΕΟΜ. Ένα στέκι που είναι στημένο από τους μαθητές για τους μαθητές. Που θα παρουσιάζει τις πιο αδρές γραμμές της 55χρονης ιστορίας και δράσης της ΠΕΟΜ. Δράσης που είναι ταυτισμένη με την ίδια την ιστορία τους αγώνες και τις κατακτήσεις του μαθητικού κινήματος.

Μέσα από το Μαθητικό στέκι ο επισκέπτης θα μπορεί να δει τους στόχους και το όραμα μας για ένα καλύτερο σχολείο, για το σχολείο του αύριο, μέσα από αυτή την μικρή επανάσταση που ονομάζεται Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, Αναλυτικά Προγράμματα. Θα μπορέσει να δει ποια πράγματα έχουν κατακτήσει μέσα από τους αγώνες τους οι μαθητές όπως τες αλλαγές στους σχολικούς κανονισμούς και την στολή.

Σίγουρα σημαντική θέση μέσα στο Μαθητικό στέκι κατέχει ο αγώνας μας για ένα πραγματικά δημοκρατικό σχολείο, ένα σχολείο που θα σέβεται τον μαθητή και δεν θα τον αντιμετωπίζει ως κομπάρσο αλλά σαν πρωταγωνιστή. Ένα σχολείο μέσα από το οποίο οι μαθητές θα έχουν και κριτική σκέψη και άποψη. Ένα σχολείο όπου ο μαθητής θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται και να συνδικαλίζεται ελεύθερα μακριά από αναχρονιστικούς κανονισμούς και περιορισμούς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κύπρου στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό της ΠΕΟΜ σε όλες τις στιγμές της ιστορίας και των αγώνων της. Τους καλούμε λοιπόν στο πιο μεγάλο συναπάντημα νεολαίας για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για νέους αγώνες! 

Φοιτητικό στέκι
Το 23ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ που θα κορυφωθεί στις 8, 9 και 10 Ιουλίου, δικαιωματικά ανήκει στα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, όπως κάθε φορά που πραγματοποιείται η μεγάλη αυτή συνεύρεση της νεολαίας της Κύπρου. Στο Φεστιβάλ στήνεται μια μικρή πολιτεία πολιτιστικής πανδαισίας και κοινωνικοπολιτικής αντίστασης της νέας γενιάς απέναντι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρα μας. 

Όπως δηλώνεται μέσα κι από τον τίτλο του Φεστιβάλ, το οποίο είναι μια διοργάνωση της Νεολαίας και των Φοιτητών, τη ξεχωριστή του θέση στο χώρο της Πύλης Αμμοχώστου θα έχει το Φοιτητικό στέκι. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Φοιτητικού στεκιού θα παρέχει σε όλους τους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία και δράση της Προοδευτικής, του φοιτητικού τμήματος της ΕΔΟΝ. Μέσα από διάφορες φωτογραφίες και κείμενα αποτυπώνεται το μεγαλείο της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, οι κατακτήσεις και οι διεκδικήσεις της. Παράλληλα στο χώρο θα υπάρχει επιτελείο ενημέρωσης για όλους τους χώρους σπουδών της Κύπρου και του εξωτερικού. Τα στελέχη της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών θα είναι στη διάθεση όλων των μελλοντικών φοιτητών που θα θέλουν να ενημερωθούν για τους πιθανούς χώρους σπουδών τους αλλά και για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορεί να ζητήσουν.

Οι νέοι και οι νέες της Κύπρου δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις παρών! Σας περιμένουμε λοιπόν, να μοιραστούμε μαζί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σας, να βροντοφωνάξουμε μέσα από άλλο ένα Φεστιβάλ πως το Μέλλον ανήκει στη Νεολαία και στην Αριστερά η Ελπίδα!

Στέκι Νέων Εργαζομένων
Στα πλαίσια της περεταίρω αναβάθμισης της δράσης και παρέμβασης της Οργάνωσης στους Νέους Εργαζόμενους, το 16ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ αποφάσισε την δημιουργία τμήματος Νέων Εργαζομένων.

Μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον δράσης για την Οργάνωση για πρώτη φορά στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσει στέκι Νέων Εργαζομένων. Προσδοκούμε ότι θα είναι ο χώρος συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού στελεχών, μελών και φίλων της Οργάνωσης όπου για διάφορους λόγους δεν είχαν την επαφή που στο παρελθόν διατηρούσαν με την Οργάνωση. 

Ευελπιστούμε ότι θα περάσει από το στέκι των Νέων εργαζομένων μεγάλος αριθμός νέων όπου θα επανασυνδεθούν με την Οργάνωση αλλά και θα ενημερωθούν για την δράση μας τόσο σε κεντρικό αλλά και επαρχιακό επίπεδο.

Στην συνεχή προσπάθεια μας για βελτίωση του τρόπου επαφής μας με την κοινωνία θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την δράση και παρέμβαση την ΕΔΟΝ σε θέματα που απασχολούν τους νέους όπου ρίχνονται στην μάχη της εργασίας. 

Στο στέκι θα γίνετε και καταγραφή θεμάτων όπου θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους και τα οποία θα αποτελέσουν τροφή για συζήτηση στα σώματα της Οργάνωσης αλλά και περεταίρω επέκταση στους τομείς δράσης και παρέμβασης μας.

02.07.10