Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ>> ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!



Ανακοίνωση για την ψήφιση της επέκτασης του ορίου συνταξιοδότησης στο 63ο έτος στους εκπαιδευτικούς

Για άλλη μια φορά η νεολαία του τόπου μας, έδωσε δυναμικά και μαζικά το παρών της στους αγώνες ενάντια στο κουτσούρεμα των εργασιακών δικαιωμάτων που επιδιώκουν με τη συνηθισμένη επιμονή τους η ΟΕΒ, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, ο ΔΗΣΥ και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ. Έχοντας συνένοχους τους βουλευτές του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, προχώρησαν αγνοώντας τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις του νεολαιίστικου κινήματος και των αδιόριστων καθηγητών, στην ψήφιση της επέκτασης του ορίου συνταξιοδότησης στο 63ο έτος ηλικίας. Αγνόησαν το δημοψήφισμα των εκπαιδευτικών του 2006, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τάχθηκαν ενάντια στο μέτρο. Αγνόησαν το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα που τόσα χρόνια θέταμε τις έντονες ενστάσεις μας στις συζητήσεις για το ζήτημα. Αγνόησαν τις κινητοποιήσεις του Φορέα ενάντια στην επέκταση του ορίου, που εκπροσωπεί πέραν των 120 χιλιάδων ανθρώπων.

Σήμερα, στη δυναμική κινητοποίηση του Φορέα ενάντια στην επέκταση του ορίου, η Προοδευτική Κ.Φ. βροντοφώναξε έξω από τη Βουλή πως «ΟΕΛΜΕΚ- ΟΕΒ- ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ», «ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ», «ΦΡΕΝΟ ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΟΡΙΟ ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ 63». Βροντοφωνάξαμε τόσο δυνατά και επίμονα τα συνθήματα μας, που προκαλέσαμε αμηχανία στους πρωτεργάτες της προώθησης του μέτρου εντός της αίθουσας της Βουλής. Έπεσαν οι μάσκες λοιπόν! Οι εκπρόσωποι των εν λόγω κομμάτων, εκφράστηκαν με απαξιωτικό τρόπο για την αγωνιζόμενη νεολαία που βρισκόταν έξω από την αίθουσα της Βουλής. Μας είπαν λίγο πολύ ανώριμους που φωνάζουμε λες και είμαστε σε κερκίδα! Κι αυτό, γιατί είχαν τόσο μεγάλη αγωνία, να περάσει το αντινεανικό και αντεργατικό τους μέτρο, που προσέφυγαν στην προσφιλή τους τακτική, της υποτίμησης και της απαξίωσης των νέων ανθρώπων που αγωνίζονται για το μέλλον τους.

Μας θέλουν στην ανεργία και ταυτόχρονα στον καναπέ μας να δεχόμαστε υποταγμένοι την αντιλαϊκή πολιτική τους. Όπως πράττει η ΦΠΚ Πρωτοπορία και η ΝΕΔΗΣΥ. Εμείς ένα έχουμε να δηλώσουμε: Σε πείσμα των καιρών και των μεθοδεύσεων τους, θα παραμείνουμε ανυπότακτοι στις επιβουλές τους! Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα και τα δικαιώματα μας, μαζί με το εργατικό κίνημα, παλεύοντας για το μέλλον που μας αξίζει! Τις καλύτερες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα!

01.07.10