Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο ρατσισμός φορούσε μαύρη φανέλα και κτυπούσε ασύστολα συνανθρώπους μας.



Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια φασιστική ενέργεια, νεοναζιστικών στοιχείων, να επιτεθούν απροκάλυπτα με ρόπαλα την Τρίτη το βράδυ σε μετανάστες. Ο ρατσισμός φορούσε μαύρη φανέλα και κτυπούσε ασύστολα συνανθρώπους μας.

Οι θρασύδειλοι με καλυμμένα πρόσωπα και φανέλες που αναγραφόταν η επιγραφή ΕΛΑΜ κτύπησαν εν ψυχρώ Νιγηριανό φοιτητή και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

Το καινούργιο αυτό ρατσιστικό-φασιστικό κρούσμα θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι κινδύνου για ολόκληρη την κοινωνία, την πολιτεία και τους θεσμούς της, ώστε να εμποδίσουμε την μετατροπή της Κυπριακής κοινωνίας, από κοινωνία φιλοξενίας σε κοινωνία ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας.

Ως ΕΔΟΝ διαβεβαιώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να εμβολιαστούν οι νέες γενιές με το δηλητήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού και του φασισμού.

Ο Κυπριακός Λαός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να αφήνεις τον τόπο και την οικογένεια σου και να πηγαίνεις σε μια άλλη χώρα. Το έζησε το 1974 όταν οι τάχα πατριώτες, άνοιξαν με την εγκληματική προδοσία τους την πόρτα στην Τουρκία για να εισβάλλει στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό ο Κυπριακός Λαός αποστρέφεται τις ιδεολογίες του μίσους.

Η ΕΔΟΝ μαζί με την νεολαία θα συνεχίσει την πάλη για την επίτευξη του οράματος μας για μια ανθρώπινη κοινωνία της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης ανάμεσα σε πολλά άλλα και του φαινόμενου του ρατσισμού. Εκφράζουμε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Οργάνωσης να συνεχίσει να αγωνίζεται με προσήλωση ενάντια σ’ αυτούς που επιχειρούν τελευταία, να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι για όσα αρνητικά συμβαίνουν στην Κυπριακή κοινωνία ευθύνονται οι μετανάστες.

Θυμίζουμε την πολύ πρόσφατη οργανωμένη προσπάθεια μαύρης προπαγάνδας με τις υποτιθέμενες επιταγές που παίρνουν οι αλλοδαποί. Καλλιεργώντας τέτοιες αντιλήψεις αναπτύσσουν δράση διάφορες νεοφανείς ακροδεξιές, ρατσιστικές οργανώσεις. Τέτοιες οργανώσεις πρεσβεύουν την τυφλή ιδεολογία του μίσους και του ρατσισμού δεν έχουν θέση στην κυπριακή κοινωνία.

Ως ΕΔΟΝ καλούμε σε συστράτευση και κοινό αγώνα Κύπριων και ξένων εργαζομένων με άξονα την απόδοση και τον σεβασμό των εργασιακών κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων για το σύνολο των εργαζομένων, καθώς και η συνεπή πάλη των εργαζομένων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ρατσιστικές προσεγγίσεις που τις συνοδεύουν.

Η ΕΔΟΝ καλεί σύσσωμη την Πολιτεία, τα Κόμματα, τους Μαζικούς Φορείς, τις Οργανώσεις Νεολαίας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να καταδικάσουν αυτήν την φασιστική πράξη και να απορρίψουν κάθε έκφραση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παράλληλα καλούμε τις Αστυνομικές Αρχές όπως διερευνήσουν και εξιχνιάσουν το συντομότερο δυνατό την όλη υπόθεση έτσι ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Για την ΕΔΟΝ ο πραγματικός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με όσους θέτουν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του τόπου, και τον δήθεν πατριωτισμό που πρεσβεύουν περιθωριακές ομάδες που εκφράζονται ακραία και επικίνδυνα στο όνομα της «Αρείας Φυλής» τους.

Η ΕΔΟΝ θα εργάζεται μαζί με την νέα γενιά για ένα κόσμο της ειρήνης, της ευημερίας, της προόδου και της αλληλεγγύης, και παλεύοντας για το δικαίωμα στην ζωή, στην μόρφωση, στην εργασία, στην διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια.