Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η ΕΔΟΝ πρωτοπόρα δύναμη στους φοιτητές

Πραγματοποιήθηκε η 17η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ
 
Με το σύνθημα «Δύναμή μας η οργάνωση» πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η 17η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, το ανώτατο φόρουμ των φοιτητών της ΕΔΟΝ. Μέσα από γόνιμο και πλούσιο διάλογο συνδιαμορφώθηκαν από τους 275 και πλέον αντιπρόσωπους οι κατευθυντήριες γραμμές του Φοιτητικού Τμήματος για τη νέα χρονιά. Η αποφασιστικότητα για να συνεχίσει η ΕΔΟΝ να είναι η πρωτοπόρα δύναμη και στους φοιτητές, εκφράστηκε τόσο με τη στοχοθέτηση για υλοποίηση του φιλολαϊκού-προοδευτικού προγράμματος της κυβέρνησης Χριστόφια, όσο και με τη βούληση η ΕΔΟΝ να συνεχίσει να θέτει νέα αιτήματα με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των φοιτητών. Ο αγώνας για επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για υλοποίηση του προοδευτικού προγράμματος διακυβέρνησης που εξυπηρετεί τους φοιτητές και τους νέους ευρύτερα, συνεχίζεται. Στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα θα συνεχίσει να βρίσκεται η ΕΔΟΝ και ευρύτερα η παράταξη της αριστεράς, η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών. Ιδιαίτερο καθήκον και στόχος που έθεσε η Συνδιάσκεψη για την επόμενη χρονιά, είναι στη μεγάλη μάχη των βουλευτικών εκλογών του Μάη του 2011 να γίνει η απαραίτητη δουλειά, ούτως ώστε το ΑΚΕΛ να αναδειχτεί και πάλι πρώτο Κόμμα στους νέους και ευρύτερα σε όλο το λαό.
 
Στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης συζητήθηκαν τα νέα καθήκοντα της ΕΔΟΝίτικης φοιτητικής νεολαίας τόσο όσον αφορά την προσπάθεια για λύση και επανένωση, όσο και στην πάλη για κρατική φοιτητική μέριμνα. Ο αμετάθετος στόχος να γίνει αυτή η γενιά, γενιά λύσης και επανένωσης, επαναδιατυπώθηκε με την ευκαιρία της συζήτησης στην παρουσία του μέλους της Κεντρικής Γραμματείας του ΑΚΕΛ, Γιαννάκη Κολοκασίδη, με θέμα το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις.
 
Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Φοιτητικού Συμβουλίου, στο οποίο εκλέγηκαν οι εξής: Δίπλαρος Κώστας, Χριστόφιας Χρίστος, Σιαμμάς Μάριος, Λιασής Γιώργος, Γιατρού Κωνσταντίνος, Χαραλάμπους Βάκης, Καλλής Μιχάλης, Μακρής Χρίστος, Κούκος Νάσος, Καλογήρου Νικόλας, Παφίτης Φύτος, Κούντουρος Αντρέας, Πασιαρδής Χρυσόστομος, Καρακατσάνης Μιχάλης, Παλμύρης Δημήτρης, Κατσή Αφροδίτη, Δημητρίου Δημήτρης, Χριστοφή Σωτήρης, Χαραλάμπους Κυριάκος, Μιχαήλ Χρίστος, Ττεππελής Αντρέας, Αντωνίου Σκεύη, Ιωάννου Δημήτρης, Κασσιανός Αγγελος, Μακαρίτης Χριστόφορος, Στρατής Δημήτρης, Γεωργιάδης Σοφοκλής, Παναγιώτου Αντρέας, Κυρίτση Ειρήνη, Μηνά Θωμάς, Νικολάου Νικόλας, Παναγή Χρυσόστομος, Στυλιάνου Πάμπος, Δημητρίου Γιάννης και Χαραλάμπους Χριστόφορος.