Γραμμή Εργαλειών Προοδευτικής Κ.Φ.

toolbar powered by Conduit

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

23ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ: Το Πολιτιστικό Γεγονός του Καλοκαιριού


ΠΕΜΠΤΗ  8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
 
Το 23ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ ανοίγει αύριο την αυλαία του με μια ξεχωριστή συναυλία. Στην Κεντρική εξέδρα του ΠΦΝΦ, στο χώρο της Πύλης Αμμοχώστου, οι αδελφοί Χάρης και Πάνος Κατσιμίχα, θα είναι μαζί μας σε μια μοναδική συναυλία μετά από 10 χρόνια! Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Χάρης Καράμανος.
Προηγουμένως στην Κεντρική εξέδρα οι επισκέπτες του 23ου ΠΦΝΦ της ΕΔΟΝ θα μπορούν να απολαύσουν ένα αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από το μουσικό σχήμα «Μόνο γι’ απόψε» σε μια αναδρομή στο αγωνιστικό τραγούδι.  
Στο χώρο της Λαϊκής Ταβέρνας οι λάτρεις του καλού λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα μπορούν να απολαύσουν μετά μεζέ και πόσης μια μουσική πανδαισία διανθισμένη από χορευτικές παρεμβάσεις.  Ο μοναδικός τροβαδούρος Τζίμης Κωνσταντίνου.  Ο Κύπριος λαϊκός τραγουδιστής πιστός στο ραντεβού του μας ταξιδεύει στα όμορφα μονοπάτια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού., υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά παρέα με τον Λαογραφικό Όμιλο «Γρηγόρη Ασσιώτη της Ομόνοιας Άσσιας, το χορευτικό σχήμα της ΑΕΜ Μουτταγιάκας και το χορευτικό σχήμα των Παλαιστινίων.
Για όσους  έχουν γερή κράση, στο χώρο του φεστιβάλ από τα μεσάνυχτα και μετά λειτουργεί η μπουάτ μας που προσφέρει μετά τις συναυλίες συνέχεια στη διασκέδαση με νεανικά ερασιτεχνικά σχήματα μαθητικά και φοιτητικά. Εμφανίζονται το Μαθητικό Μουσικό σχήμα ΕΔΟΝ Λευκωσίας - Κερύνειας, το Μαθητικό Σχήμα “Deceiver” από την Πάφο και το Μουσικό Σχήμα Προοδευτικής Αθήνας. Επιπλέον για στο φεστιβάλ μας θα παρουσιαστούν θεατρικές στιγμές – μονόπρακτα στο χώρο της μπουάτ, από την ΕΔΟΝ Λάρνακας με το μονόπρακτο «η κερκίδα» και την Προοδευτική Ρεθύμνου με το έργο «Ο μετανάστης» του Κώστα Μουρσελά και όχι μόνο... Στο χώρο της μπουάτ θα προβληθούν για πρώτη φορά ντοκιμαντέρ, σε ένα αφιέρωμα στον «Εξάντας». 
Τέλος στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος, διεθνούπολη, Θεματικά κέντρα, φοιτητικό και μαθητικό στέκι, στέκι επαναπροσέγγισης, γωνιά Λαϊκής παράδοσης με παραδοσιακά επαγγέλματα και εδέσματα από την κυπριακή παράδοση, παζαράκι και θα πωλούνται φαγητά και ποτά σε λαϊκές τιμές.